Libro Padels träningsfilosofi

Padel är en fantastiskt rolig sport som är enkel att börja spela, men samtidigt svår att bemästra. Vår målsättning är att motivera, inspirera och utmana alla våra elever till fortsatt utveckling.

Vi erbjuder en utbildningsmodell som förbereder dig inför svårare och svårare uppgifter med högre intensitet. Med varje kurs så medföljer ett videomaterial och övningar så ni enkelt kan öva vidare på egen hand.

Vi rekommenderar kurserna i nedan ordning, men du som elev har valfrihet att anmäla dig till alla kurser inom din spelnivå. Oavsett vad du väljer så utlovar vi roliga, utmanande och framförallt lärorika träningar.

Robert Andersson
Huvudtränare på Libro Padel.

 ”Efter ett helt liv fyllt av racketsport började jag spela världens roligaste sport – padel för snart 8 år sedan. Sedan 2019 har jag haft äran att få jobba som padeltränare på heltid och har tränat hundratals elever på alla nivåer. Jag skulle beskriva mig som en padeltränarnörd där mitt största intresse är pedagogik och effektivitet inom träning. Mitt tränarskap handlar om kunskapsöverförande och individuell inspiration till utveckling. När tränaren verkligen levererar verktygen och eleverna gör jobbet så brukar det bli bra.”

För mer information om våra kurser kontakta:
Epost: robert@libropadel.se. Mobil 0739 85 75 11 

Libro Padels kursprogram:

Grundkurs

Grundkursen är en bred utbildning som utgör basen i våran utbildningsmodell. 

I denna kurs tränar vi grundslagen – Serve, Flack forehand/backhand, Lobb, Volley, Bandeja men även grundpositionering, grundtaktik och rörelsemönster. Vi fokuserar mycket på kontinuitet och kontroll och målsättningen med kursen är ökad säkerhet i slagen samt att utveckla förmågan att spela slagen i olika tempo, längd och riktning.

Grundkurs Nybörjare 
Grundkurs Spelnivå 3-4 

Fortsättningskurs

Fortsättningskursen bygger vidare på grundkursen men med ökad svårighetsgrad i uppgifterna. Här fortsätter vi öva kontinuitet, kontroll och placering av slag men lägger även till slice i volleys och bandeja. I denna kurs jobbar vi även med fler taktiska koncept och spelövningar som tränar matchlika situationer, kontroll och fokus. 

Fortsättningskurs Spelnivå 4-5
Fortsättningskurs Spelnivå 5-6

Matchcoachning

Till denna kursen anmäler man sig och sin spelpartner. Vi bygger kursen utefter en videoanalys av spelet och tränar därefter på era specifika styrkor och svagheter. Vi går igenom hur ni spelar taktiskt, hur ni kommunicerar, vilken/vilka taktik(er) fungerar bäst utifrån era  förmågor, hur spelar motståndaren och hur påverkar det erat spel. En rolig och utmanande kurs som säkert blir en liten eye-opener 🙂

Spelet i bakplan

Denna kursen är riktad till spelare som kommit längre i sin utveckling och som vill utöka sin defensiva verktygslåda. Vi tränar på förmågan att stå emot press från motståndaren, värdera situationen och vänta på läget att ta över nätpositionen. Vi tränar Forehand/Backhand, Lobb, Drop (Chiquita) Bajada och varje pass består av precisionsövningar och matchspel. Ni kan räkna med svettiga pass i högt tempo som utmanar er ordentligt.

Fokus Bakplan spelnivå 5-6
Fokus Bakplan spelnivå 7-

Spelet vid nät 

Denna kursen är riktad till spelare som kommit lite längre i sin utveckling och som vill utöka sin offensiva verktygslåda. Vi kommer träna på volleys, bandeja vibora, smash och varje pass består av precisionsövningar och matchspel. Vi kommer fokusera mycket på egenskapen att värdera både sin egen men också motståndarens position. Ni kan räkna med svettiga pass i högt tempo som utmanar er ordentligt.

Fokus nätspel spelnivå 5-6
Fokus nätspel spelnivå 7-

Tävlingsgrupper

Vi kommer även ha ett begränsat antal tävlingsgrupper där vi ses ett par gånger i veckan för att utveckla matchspelet. Vi kommer såklart fokusera på individuell spelutveckling men framförallt lagutvecklingen. Vilka styrkor och svagheter har laget, hur påverkar detta deras spel, vilka spelmönster ökar chansen till vunna poäng, vilka slag eller färdigheter behöver utvecklas för att utföra taktiker osv. Varje pass innehåller matchcoachning och videofilmas så vi kan göra analyser av spelet. Denna kurs är på förfrågan.

 Spelnivå 7-

För mer information om våra kurser kontakta:
Epost: robert@libropadel.se. Mobil 0739 85 75 11 

HUVUDPARTNER

Edsbrogatan 1 G
752 28 , Uppsala
info@libropadel.se
0760-276840

Boka bana:

Följ oss för att hålla dig uppdaterad: